Keeperstraining

Er is al heel veel geschreven over het opleiden en het geven van keeperstraining aan jeugdkeepers.
Ik geloof nog steeds in het goed aanleren van de basis technieken, als je deze basis legt op jonge leeftijd heb je daar later alleen maar profijt van.
Leer ze voetballen met rechts en links, breng je lichaam achter de bal, insnijden van de bal, 1:1 al deze elementen op een goede manier.

Laat alsjeblieft het blokken van een bal achterwegen, in mijn ogen is dit een hype geworden die alleen goed uitgevoerd kan worden door een kleine groep keepers die deze techniek onder de knie hebben.
Je ziet de meeste keepers blokken op een te grote afstand en daarnaast draaien 9 van de 10 weg van de bal zodat ze in plaats van het gat te dichten juist het gat groter maken.
Deze techniek hoort nu eenmaal bij het huidige voetbal maar leer in mijn ogen eerst de basis goed aan voordat je hier mee begint, ik zie nog steeds meer het nut in van met je handen naar de bal.

Voor het goed opleiden van keepers heb je veel geduld nodig, de één gaat snel de ander langzaam.
Train ze individueel maar ook in de groep met spelers, dit hebben ze nodig om zich te kunnen ontwikkelen in wedstrijden.
Bij de jongste jeugd is het vreugde element noodzakelijk, trainingen moeten leuk zijn maar tegelijkertijd ook leerzaam.
Keepers werken over het algemeen heel hard want ze willen zich ontwikkelen en beter worden, daarom is het als trainer zeer belangrijk dat je de essentiële details kan overbrengen en toepassen. 
Details kunnen een wedstrijd beslissen met name op hoog niveau.

Maak een jaarplan voor de leeftijds groepen en probeer je eraan te houden, natuurlijk gebeurt er van alles tijdens de week maar zorg voor jezelf als trainer en voor de keepers dat je een opleidingsvisie en plan hebt. 

ik sta altijd open om waar ik kan mensen van advies te voorzien en daar waar mogelijk is te helpen want uit eindelijk hebben we allemaal één doel voor ogen en dat is een eigenopgeleide keeper naar het eerste elftal te brengen.

Wil je advies of heb je vragen mail mij gerust en ik probeer je z.s.m. een antwoord te geven.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.